Fogeltávolítás

Sajnos nem minden esetben menthető meg a fog töméssel, vagy gyökérkezeléssel. Ekkor fogát el kell távolítani, ki kell húzni.

Ha várhatóan foghúzásra kerül sor, akkor hozza magával az ön által szedett gyógyszerek listáját, melyek közül különösen a véralvadásgátlók fontosak.

A fogeltávolítást injekciós érzéstelenítés előzi meg, mely rövid ideig tartó, enyhe fájdalommal jár.

A foghúzást követően a sebre helyezett gézlapokat 20 perc után kiveheti. A foghúzás helyét nem szabad szívogatni, öblögetni, mert azzal kimoshatja a sebben keletkező vérrögöt, mely elzárja a vérzés útját. Ez a vérrög egy idő után sárgás színűvé válik; ez természetes dolog és nem genny.

A foghúzás után legalább két órán át ne gyújtson rá, sőt minél kevesebbet dohányozzon, mert az hátráltatja a sebgyógyulást.

A foghúzás napján tej és tojásterméket nem szabad fogyasztania, s aznap ne végezzen nehéz fizikai munkát és ne menjen edzésre sem.

Csak a zsibbadás elmúltával egyen.

Foghúzás után a fájdalom természetes dolog, nyugodtan vegyen be fájdalomcsillapítót, ha szükséges. A felírt antibiotikumot végig kell szedni, javasolt mellette valamilyen probiotikum szedése is. Allergiás reakció, vagy hasmenés esetén hagyja abba az antibiotikum szedését, s jelezze panaszát nekünk.

Az arc duzzanata esetén hideg vizes borogatást használjon.

Pár napos érzékenység előfordulhat a húzás helyén.

FOGLALJON MOST IDŐPONTOT RENDELÉSÜNKRE, KATTINTSON A FOGLALÁSRA